Kategoriler
Alışveriş Sepetim

Karbonitratlar

Karbonitratlar

KARBONİTRATLAR


Herbalife Karbonhidratlar 

HERBALİFE KARBONİTRATLAR VE KARBONİTRAT İÇEREN GIDAMIZ PROLONG 


KARBONİTRATLAR NEDİR GÖREVLERİ NELERDİR VÜCUDUMUZDA NE İŞE YARARLAR NE GÖREV GÖRÜRLER BİRAZ DETAYLANDIRALIM İSTEDİK 

Karbonhidratların başlıca etkinliği enerji sağlamalarıdır. Günlük enerjinin çoğu karbonhidratlardan sağlanır. Yetişkin insan vücudundaki toplam karbonhidrat miktarı % 1’in altındadır. İnsan vücudunda karbonhidratlar çok az miktarlarda glikojen olarak depolanır ve gerektiğinde glikoz olarak salınır. Glikojenen çok karaciğerde yer alır. Diğer organlarda ve kaslarda da bir miktar glikojen bulunur. Depo şeklinde bulunan glikojen vücut dokuları için kesintisiz enerji kaynağı olan kan glikozunun belirli düzeyde tutulması için gereklidir.

Karbonhidratlar nedir ?

Karbonhidratlar bütün canlı hücrelerde bulunur. Doğada genellikle büyük moleküller halindedir. Vücuda alınan bu büyük moleküllerin hücrelere iletilmesi için canlılar tarafından sindirilmesi ve uygun molekül büyüklüğüne kadar parçalanması gerekir.Karbonhidratlar, temel görevi vücudun enerji ihtiyacını karşılamak olan; karbon, hidrojen ve oksijen elementlerinden oluşan organik bileşiklerin genel adıdır. Yeterli düzeyde tüketilmediği durumlarda vücutta yapım ve onarımda kullanılan proteinlerden enerji elde edilir. Vücut enerji için yağları kullanmak zorunda kaldığında ise yağlar çok fazla enerji verdiğinden yağların kullanımı sonucunda vücut asiditesi artar ve keton cisimciği dediğimiz zararlı maddeler oluşur. Bu da kalp ve böbrekte sorunlara yol açar.

Karbonhidratlar nedir dendiğinde önemli diğer bir konu da; karbonhidrat sinir dokusu için de gereklidir ve beynin tek enerji kaynağıdır. Bazı karbonhidratlar sindirim için gerekli olan bağırsaklarda bulunan sağlıklı bakterilerin oluşumunda yer alır. Karbonhidrat eksikliğinde sindirim sistemi problemleri görülür. Karbonhidratların çoğu iyi birer lif kaynağıdır. Lifler ise vücudumuzu kalp hastalıklarından, kanserden, diyabetten ve sindirim problemlerinden korur.

Karbonhidratlar nelerdir? Hangi çeşitleri var?

Karbonhidratlar yapılarına göre üç gruba ayrılır:

Monosakkaritler: (glikoz, früktoz, galaktoz) yapı olarak en basit karbonhidratlardır.

Disakkatitler: iki monosakkaritin bağlanması ile oluşurlar. İnsan ve hayvanların yedikleri disakkaritler, sindirim sisteminde monosakkaritlerine ayrılarak kullanılır. Canlılarda en çok bulunan disakkaritler; maltoz (arpa şekeri), sakkaroz (çay şekeri), laktozdur (süt şekeri).

Polisakkaritler: ise çok sayıda monosakkaritin bir araya gelmesi ve dehidrasyonu ile oluşmuş büyük moleküllü karbonhidratlardır. Nişasta ve selüloz bitkilerde bulunan polisakkaritler, glikojen ise hayvanlarda bulunan polisakkarittir.

Karbonhidrat eksikliğinde neler olur?

Beslenmede yeteri kadar karbonhidrat tüketilmediği durumlarda; öncelikle B vitaminleri, bazı aminoasitler ve lif eksikliği görülür. Bunun yanında halsizlik ,yorgunluk, depresyon, unutkanlık, sinir sistemi bozuklukları, sindirim sistemi rahatsızlıkları, proteinin vücut tarafından kullanılamaması sonucu yapım ve onarımda azalma, yetersiz lif alımından ötürü uzun vadede kanser ve kalp hastalıkları görülebilir.

Karbonhidrat hangi besinlerde bulunur?

Karbonhidratlar hangi besinlerde bulunur konusunda aşağıdaki listeyi hazırladık:

Mısır gevreği, tahıl ve ekmek çeşitleri, pirinç, arpa, yulaf, makarna yüksek düzeyde karbonhidrat içerir.

Meyvelerden, kayısı, hurma, yaban mersini, muz, incir, üzüm, elma, portakal, armut, ananas, çilek, karpuz, ve kuru üzüm yüksek karbonhidrat içermektedir.

Baklagiller türlerinden; nohut, kuru fasulye, börülce, bakla yüksek kompleks karbonhidrat taşırlar.

Bazı kök sebzelerden, patates, tatlı patates, havuç, mısır.

Toz şeker, şekerleme, kek, mısır şurubu, meyve suyu, ekmek, beyaz undan yapılmış makarna ve mısır gevreği.

Yağsız süt, diyet yoğurt, çikolatalı süt yüksek karbonhidratlı besinler grubuna da girer.

Bütün çikolata ve şeker türleri, ve kurabiyeler yüksek miktarlarda karbonhidrat içerir.

Yüksek karbonhidratlı besinler bize, sağlıklı ve formda olmak için vitamin, mineral ve lif açısından yeterli bir kaynak oluştururlar.

Ayrıca kepek, yulaf, mısır, arpa, karabuğday, mısır unu, makarna, patates, kepekli pirinç, kıyılmış buğday, tam tahıllı gevrek, bezelye, musli, fasulye, mercimektir yüksek miktarda kompleks karbonhidrat besinlerini taşır.

Karbonhidrat diyeti nedir?

Günlük tüketeceğiniz besinlerin karbonhidrat miktarlarını en az seviyede tutarak protein tüketimi artırmaya dayanan bir diyettir. Karbonhidrat diyetini uygularken kesinlikle şeker, ekmek, unlu mamuller, buğday, yağlı yiyecekler, işlenmiş gıdalar, trans yağlar, diyet ürünleri gibi gıdalar tüketmemeniz gerekir.

Diyet boyunca serbest olan kırmızı et, beyaz et, hindi, balık, yumurta, sebzeler, meyveler, kuru yemişler, peynir, tereyağı, yoğurt, zeytinyağı gibi karbonhidrat açısından zayıf olan gıdaları ana öğünlerinizde dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Karbonhidrat Tozu Nedir?

Karbonhidrat tozu içerisinde glikoz bileşikleri bulunan takviye ürünlerdir. Hızlı ve kolay hacimsel yapılaşma sağlar, vücudun yoğun enerji ihtiyacına kısa-orta-uzun süreli cevap verir. Kıs vadede yüksek dayanıklılık gerektiren çalışmalarda yorgunluğu erteleyici etki göstermektedir.

Karbonhidrat tozları içeriğinde protein, yağ, karbonhidratlar, mineraller, vitaminler, amino asitler bulunur.

Vücut geliştirenler kişiler kilo aldırıcı etkileri nedeniyle giderek daha çok tercih etmektedir. Ayırca kilo alımını amaçlayan diğer kişiler için günlük kalori alımını artırır.

Karbonhidrat Tozu Kullanımı

Çeşit çeşit porsiyon büyüklüklerine sahip olmalarına rağmen tozlarının tek bir porsiyonu, 350 ila 1200 kaloriye kadar değişmektedir. Protein miktarı ise 15g ila 65g arasında değişebilmektedir. Her ne kadar karbonhidrat tozları protein içeriyor olsa da, metabolizma hızı yüksek olan insanlar tarafından alınması daha doğrudur.

Karbonhidrat tozları bir sağlık uzmanının önerdiği veya yönlendirdiği bir egzersiz ve diyet programı kullanılmaktadır. Su veya süt ilet tüketilebilen karbonhidrat tozları, eğer süt ile karıştırılarak tüketilirse emilimi yavaşlatmaktadır.

Karbonhidratların iyisini tüketin

Yüksek kaliteli ve düşük kaliteli karbonhidratlar hangileridir? Faydaları ve zararları nelerdir? Hepsi bu yazıda…

Günlük ne kadar karbonhidrat alınmalıdır?

Günlük alınan enerjinin yüzde 55-60'ı karbonhidratlardan, yüzde 10-15'i protein, yüzde 25-30'u ise yağdan sağlanmalıdır. Vücudun harcadığı enerjinin büyük bir bölümünü karbonhidratlar sağlar. Tüm dokular, enerji gereksinimlerini karşılamak için karbonhidratları kullanır. Beyin dokusu, enerji için sadece karbonhidratları kullanır. Beynin sadece glikoz kullanıyor olması, her gün yeterli karbonhidrat alınması için en önemli sebeptir. Aksi halde, vücut dokuları kaynak olarak kullanılır. Günlük enerji ihtiyacınız ve metabolizmanızın düzenli çalışması için günlük en az 100-125 gram karbonhidrat alımı yapmalısınız.

Düşük kaliteli ve yüksek kaliteli karbonhidratların farkları nelerdir?

Yüksek kaliteli bir karbonhidrat tüketilirken gerekli olan mineral vitaminleri alabilirsiniz ve kendinizi dinç hissedebilirsiniz. Düşük kaliteli karbonhidrat tüketiminde ise kan şekeriniz aniden yükselir ve bu yükseliş çok kısa sürede vücut tarafından dengelenir. Bu yüzden tekrar enerji ihtiyacı hissetme süreniz de düşer.

Yüksek kaliteli karbonhidratlar nelerdir?

Yüksek kaliteli karbonhidratlar lif vitamin ve mineral açısından zengindir. Lif bakımından zengin olan yüksek kaliteli karbonhidratlar sindirilirken daha fazla enerji yakılmasını sağlar. Bu şekilde daha az kalori alırsınız ve aldığınız kalori vücudunuz tarafından daha uzun bir sürede yakılır.

Yüksek kaliteli karbonhidrat hangi besinlerde bulunur?

Kepek ekmeği, tam tahıllı ekmek, kepekli makarna, patates, bulgur, yeşil sebzeler ve kepekli gevrekler yüksek kaliteli karbonhidratlara örnektir.

Düşük kaliteli karbonhidratlar nelerdir?

Düşükkaliteli karbonhidratlar vücut tarafından hızlıca sindirilir. Az miktarda lif ve şeker molekülleri içerirler. Kan şekerinizi hızla yükselten düşük kaliteli karbonhidratlar sizi uzun süre tok tutmazlar ve yeniden enerji ihtiyacı hissedersiniz. Bunun yanı sıra diyabet ve kilo alma gibi problemler de düşük kaliteli karbonhidratları yoğun olarak tüketen kişilerde daha sık görülmektedir.

Düşük kaliteli karbonhidratlar hangi besinlerde bulunur?

Beyaz ekmek, makarna, çikolatalar, şekerli tatlılar, asitli içecekler, beyaz şeker ve meyve suları düşük kaliteli karbonhidratlara örnektir.

HERBALİFE ÜRÜNLERİ SİPARİŞ DANIŞMANLIK VE ÜYELİK DETSEĞİ İÇİN HEMEN LİNKE TIKLAYINIZ WHATSAPTAN BAĞLANMAK İÇİN 

WHATSAPP İLETİŞİM

YEDEK DESTEKLER 

Whatsapp İletişim 

Nasıl Üye Olunur İncele ve Üye Ol ! 


Herbalife Nutrıtıon Resmi Üyesi 





HERBALİFE SİTEMİZDEN SİPARİŞ VERİRKEN ÜRÜN KISMINDA

SEÇENEKLERDEN TAT SEÇİMİNİ YAPMAYA DİKKAT EDİN TAT SEÇENEKLERİNİ YAPIN LÜTFEN 


Whatsapp İletişim 


Nasıl Üye Olunur İncele ve Üye Ol ! 

HERBALİFE NUTRITION RESMİ ÜYESİ 

Herbalife Prolong Spor İçeceği Tozu Herbalife Prolong Spor İçeceği Tozu
-40 %
Ürün Kodu: 0145
Herbalife Prolong Spor İçeceği TozuHerbalife Prolong Sporcu İçecegi Tozu KarbonitratKarbonhidrat, sıvı ve elektrolitlerin hızlı bir şekilde yerine konmasını sağlamak amacıyla formüle edilmiş karbonhidrat ve elektrolit içeren içecek tozudur.270-330 m0smol/kg ozmolaliteye sahiptir ve 20,86mmol/L elekt..
1.245,00TL 745,00TL Vergiler Hariç:745,00TL
Gösterilen: 1 ile 1 arası, toplam: 1 (1 Sayfa)